Tvättstugor

Alla medlemmar har tillgång till en tvättstugan i sin uppgång. Läs vidare för mer information om tvättider, bokning, ev. nyckelskåpen och om hur låsbyglarna fungerar.

Regler för tvättstugorna
För allas trevnad har vi regler för tvättstugorna, var vänlig och respektera dessa.
Tider bokas med isättning av cylinderlås på önskad tid och dag. Vi tillämpar 4-timmars tvättpass mellan kl. 8.00 och kl. 21.00. Respektera att någon kan komma sent till sin tvättid (du får inte ta någon annans tvättid utan att fråga vederbörande). Glöm inte att ta bort din bokning om du inte kan utnyttja den.

Observera att strömmen till tvättmaskiner, torktumlare och avfuktare (i torkrum) bryts mellan kl. 2x.00 och kl. 8.00. 

Bruka inte våld på maskinerna, detta orsakar dyra reparationer.

Använd gärna miljömärkt tvättmedel. Överdosera inte då vi har mjukt vatten i Göteborg. Tvättpåse måste användas vid tvätt av bygel-BH. Mattor får inte får tvättas i tvättmaskiner avsedda för hushållstvätt. Det finns grovtvättmaskin i uppgång 8 för detta ändamål.

Torka av tvättmaskinerna och gör dem rena från överblivet tvättmedel samt rengör filtren i torktumlare från ludd och smuts, rengör torkrum. Städa efter dig och ställ tillbaka städredskapen efteråt. Glöm inte att ev. stänga fönster och släcka ljuset när du lämnar tvättstugan.

Vid eventuella fel kontakta i första hand fastighetsskötaren alternativt styrelsen.

Nyckelskåp
Det kan finnas ett nyckelskåp till höger om tvättavlan. Du öppnar det med lägenhetsnyckeln och i skåpet finns i en nyckel som går till låset på dörrarna till tvättrum och torkrum. Du kan därmed låsa dessa rum och ta med nyckeln så att inget tar din tvätt medan den tvättas eller torkas.

Låsbygel
Som en extra åtgärd kan du använda ditt tvättlås och med hjälp av låsbyglarna blockera låsen till tvättrum och torkrum så att det inte går att ta sig in i ett av rummen ens med nyckel (i uppgång 8 och 10 går det att använda sin lägenhetsnyckel för att komma in i de två rummen).